Jégeső hullott az Északi-középhegységben

Vágólapra másolva!
Helyi hatások alakítják az időjárást a Kárpát-medencében, az itt felhalmozódott nedves, labilis légtömeg kedvező feltételeket biztosított a zivatarok kialakulásának.
Vágólapra másolva!

19:45

Egyre inkább gyengülnek, veszítenek intenzitásukból a zivatarok, és számuk is fokozatosan csökken.

18:00

A nyugati határszél kivételével elszórtan fordulnak elő zivatarok. A cellák többsége közepes intenzitású, de egy-két intenzívebb góc is előfordul. Haladási irányuk továbbra is délies, északon újabb zivatarok kialakulására utaló jelek egyelőre nem látszank.

17:00

További zivatarok pattantak ki a középső országrészben. A középső és déli megyéiből is érkezett jelentés jégesőről. A gócok a déli vidékeken vonalba rendeződni látszanak.

16:00

Helyi hatások alakítják a Kárpát-medence időjárását. A nedves, labilis légtömegben a nappali besugárzás hatására délután magasra tornyosultak a gomolyfelhők, és főleg északon, északkeleten, valamint a déli megyékben fordultak elő elszórtan zivatarok.

Északkeleten, ill. az Északi-középhegységben egy-egy intenzív góc is kifejlődött, és a dörgés, villámlás mellett jégesőt is megfigyeltek.

A zivatarok dél, délnyugat felé vonulnak, a következő néhány órában erősödésükre lehet számítani. Egy-egy hevesebb zivatart szélvihar kísérhet, néhol jégeső is hullhat. Majd estétől szétterülnek a gomolyok, lecsengenek a zivatarok, és lassan megszűnik a csapadék.