A kimerült szervezet fokozott reakcióval válaszol a kettősfronti hatásra

Vágólapra másolva!
Marad a változékony idő, a kettősfronti hatás miatt a frontérzékenyek görcsös panaszokat, vérnyomás ingadozást, fejfájást is tapasztalhatnak. A kellemes éjszakai hőmérséklet mellett jól lehet aludni, de a zivataros helyeken előfordulhat, hogy nyugtalanul alszunk. A változékonyság a szívbetegeket nagyon megviseli, ők ne terheljék magukat.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán kettős fronthatás érvényesül, nyugat felől kell számítani esőre, zivatarra, helyenként akár jégesőre is készülhetünk. Ebben a térségben esőkabát, könnyű nyári kabát is szükséges lehet, a hőmérséklet 20 fok körül alakul. A keleti országrészben kellemesebb idő várható, helyenként még a nap is előbújik. Zivatarok környezetében megerősödik az oldalszél, vezessünk óvatosan, és tartsunk nagyobb követési távolságot! Ezen a napon mind a melegfrontra, mind a hidegfrontra érzékenyeknél előfordulhatnak panaszok. A kánikula miatt kimerült a szervezetünk, így ezt a változékonyságot intenzívebb tünetekkel reagálja le. A zivataros helyeken az asztmás rohamok kialakulása nagyobb gyakorisággal jelentkezhet. Fogyasszunk könnyű ételeket, és kerüljük a megterhelést.

A levegő porszintje közepes a légszennyezettség alacsony értéket mutat. A pollenkoncentráció kicsit csökken, de országszerte még mindig a fűfélék, a lórom, az útifű és a pázsitfűfélék okoznak panaszokat, a Tiszántúlon magasabb a pollenkoncentráció, az erre érzékenyek számíthatnak a tüneteik erősödésére.

Csütörtökön is kettősfronti hatás terheli a szervezetünket, inkább az északi, és nyugati országrészben lehet számítani frissítő záporok, zivatarok kialakulására. Ebben a térségben az esernyő, esőkabát szükséges. A frontra érzékenyek türelmetlenséggel, fokozott ingerlékenységgel, akár fejfájással reagálhatnak a légköri változásokra. A cukorbetegek is tapasztalhatnak vércukor ingadozást, amit a diéta szigorúbb betartásával tudnak ellensúlyozni. Ajánlott ilyenkor egy kellemes citromfű tea, ami segít a kellemetlen tünetekben.

Pénteken frontmentes napra számíthatunk, a felélénkülő szél okozhat a szél érzékenyeknek ingerlékenységet, fejfájásos panaszokat. A kisgyerekek fokozott nyugtalansággal reagálnak. Hétvégére elmarad a kánikula, csapadékos, kora nyári időre készülhetünk. A szabadtéri programok mellé esernyő, esőkabát is szükséges.
_____________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!