Változékony idő, erősödő panaszok - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Marad a változékony idő. A frontérzékenyekre nehéz napok várnak. Az egyre hűvösebb levegő főleg az ízületi panaszokkal küzdők fájdalmai erősítheti, a fejfájósok csütörtökön és pénteken számíthatnak intenzívebb panaszokra.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán kettősfronti hatás várható. Délelőtt keleten számíthatunk több csapadékra. A szél megerősödik, és többfelé erősen felhős lesz az ég. A napsütés hiánya és a hűvös, szeles idő lehangoltságot, fáradékonyságot okozhat. A reggeli, kora délelőtti órákban a keringési panaszokkal küzdők vérnyomásproblémákat tapasztalhatnak. Az ízületi panaszosok és a frissen műtöttek érezhetik meg leginkább az időjárási paraméterek változásait ezekben a napokban.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja a Tiszántúlon alacsony, máshol közepes mértékű, és a következő napokban tovább csökken.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható. Az élénk szélben több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Már csak északon, északkeleten lesz csapadék. A fronthatás miatt görcsös ízületi panaszok erősödhetnek, illetve vérnyomáscsökkenésre, aluszékonyságra számíthatunk. Egyre hűvösebbé válik az idő, visszatérnek a hajnali fagyok is.

Pénteken erős melegfront fogja terhelni a szevezetet, az élénk délnyugati széllel meleg, nedvességben gazdag légtömegek áramlanak hazánk felé. A frontérzékenyek ízületi gyulladással, migrénnel küzdhetnek a nap folyamán.