Orvosmeteorológia - fronthatások követik egymást

Vágólapra másolva!
Változékony, csapadékos idő várható helyenként sok hóval, erős szelekkel. A frontok átvonulása után a hétvégére kellemesebbé válik az időjárás.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön újabb havazásra készülhetünk. A Dunántúlon erős lesz az északi szél, az erre érzékenyeknek emiatt fájhat a feje. Nyugaton hideg, keleten melegfronti hatásra számíthatunk. Az arra érzékenyek fáradékonyságot, álmatlanságot, vérnyomás-ingadozást érezhetnek. A hideg, téli időjárás megviseli a szervezetet, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, ezzel erősítheted immunrendszeredet. A légszennyezettség csökken. Az erős havazás, nyugaton a hófúvások lassítják a közlekedést. Csúszós utak, helyenként rossz látási viszonyok várhatók.

Pénteken gyenge hidegfronti hatás várható. Erősödhetnek az ízületi panaszok és a fejfájás. Folytatódik a havazás, de már egyre kevesebb helyen. A jelenlegi számítások szerint északon esik majd legtovább a hó. A szél mérséklődik, erős hófúvásokra már nem kell számítani. A légszennyezettség általában alacsony, közepes lesz. A közlekedők sokfelé havas, latyakos, csúszós utakkal találkozhatnak. Vezess óvatosan!

Szombaton helyenként még lehet kisebb havazás, és élénk marad a szél. Fronthatásra nem kell számítani, sőt időnként a nap is előbújik. A javuló időben a közérzet is javulni fog. Érdemes szabadtéri tevékenységekkel, havas programokkal eltölteni az időt, ám a hideg miatt jól fel kell öltözni.