Erős marad a légmozgás, ami főleg a fejfájósokat viselheti meg - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Változékony idő lesz jellemző a következő három napban, kora nyári hőmérséklettel, többfelé csapadékkal. Az erős szél nem kedvez a szélre érzékeny fejfájósoknak.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán gyenge melegfronti hatás fog érvényesülni, a hőmérséklet csúcsértéke akár a 29 fokot is elérheti. Az erős szél enyhítheti a fülledt időt, de a szélre érzékenyeknek panaszokat okozhat. A melegfrontra érzékenyek gyulladásos panaszokkal küzdhetnek, a keringési panaszokkal küzdők a fülledt időben ne végezzenek megterhelő tevékenységet.

Csütörtökön kettősfronti hatás várható, mind a melegfrontra, mind a hidegfrontra érzékenyek számolhatnak panaszokkal. A migrénesek továbbra is szenvednek majd az erős széltől, mely a közlekedők dolgát is megnehezíti mindhárom nap. A változékony idő sokaknál okozhat dekoncentráltságot, ezért az utakon fokozott figyelem szükséges.

Pénteken marad az erős szél, de már északnyugatira fordul, egy gyenge hidegfront éri el hazánkat. Ennek hatására az érzékenyeknél görcsös panaszok léphetnek fel, a szívbetegek vérnyomás csökkenéssel, nehézlégzéssel küzdhetnek a nap folyamán.
A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony marad, de a pollenszint kissé emelkedik. A héten a kőrisfa, a tölgyfa és a pázsitfűfélék pollenszórása lesz magas. A napsütéses órákban vigyázzunk bőrünkre, az UV sugárzás az erős lesz a következő napokban.

______________________________________________________________

Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!