Erős hidegfront érkezik pénteken - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Országszerte borús, lehangoló, esős idő várható a hét utolsó munkanapján. Szombaton átmeneti enyhülés kedvez a szabadtéri programoknak, azonban vasárnap erős lehűlés mellett tér vissza a pénteki rossz idő. Zárt térben ajánlott programokat tervezni.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél fokozottan megnő az ízületi és görcsös fájdalmak intenzitása, valamint a fejfájás, migrén gyakorisága. Országszerte borús, lehangoló, esős időre van kilátás, ezért a zárt terekben ajánlott közös programokat tervezni. Családi filmnézésre alkalmas lesz a hét utolsó munkanapja. A csúszós utakon ajánlott nagyobb követési távolságot tartani.

A szálló por szintje és a légszennyezettség továbbra is igen alacsony, és a következő napokban alig fog változni. A szénanáthások panaszai azonban a napos, száraz időnek köszönhetően hamar visszatérhetnek. Főleg a parlagfű virágpora keseríti meg a pollenallergiások mindennapjait.

Szombaton markáns fronthatás nem várható. A szórványos csapadék ellenére pár órás napsütésre mindenütt lehet számítani, azonban átmenetileg gomolyos felhőzet takarja majd el a napot. Ezt kihasználva megfelelő öltözetben az idő alkalmas kisebb kirándulásokra, túrázásra, esetleg sportolásra, mivel vasárnap újból csapadékos időre van kilátás.

Vasárnap erős lehűlés és kettősfronti hatás várható, így mind a hideg-, mind a melegfront érzékenyeket megviseli majd a hétvége utolsó napja. A péntekihez hasonló időjárás várható, erősen borult lesz az ég, országszerte eső várható. Társaságokat hozhat össze ez az idő akár egy házi összejövetellel.