Langymeleg kirándulóidő lesz a hétvégén

Vágólapra másolva!
Pénteken átmenetileg felhősebb idő lesz, elszórtan esővel, záporral, erős, néhol viharos széllel. Hétvégére azonban elcsendesedik a szél, felszakadozik a felhőzet, és kellemes, napos őszi időre van kilátás.
Vágólapra másolva!

Pénteken már a reggeli órákban elkezdődik a felhősödés északnyugat felől. A nap folyamán a változóan, többször erősen felhős ég mellett elszórtan alakul ki eső, zápor az északi megyékben, délen viszont kevés napsütésre is számítani lehet. Élénk lesz a délnyugati szél, helyenként erős, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok körül alakul, a 10 fok körüli értékeket az északi megyékben lehet majd mérni.

Szombaton fokozatosan elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet és országszerte több órára kisüt a nap. A napos délutáni órákban érdemes kirándulni vagy sétálni. Egyetlen zavaró tényező lehet, ez pedig a szél. A délies szél ugyanis továbbra is élénk lesz, és erős széllökések is előfordulhatnak még. A délutáni órákban 11, 16 fokig melegszik a levegő, de a déli, délnyugati megyékben 17, 18 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Vasárnap helyenként párás, ködös lesz a reggel. Napközben csak kevés felhő lesz az égen, hosszú órákra kisüt a nap. A szabadtéri programoknak ezen a napon is kedvez az idő: amellett, hogy sokat süt majd a nap, a légszennyezettség is alacsony lesz, így a sportolás is jó elfoglaltság lehet a friss levegőn. A szél még továbbra is élénk lesz, a hőmérséklet azonban tovább emelkedik. A délutáni órákban már az országban sokfelé 15 fok feletti hőmérsékletek várhatók, délnyugaton pedig 18,19 fokot is elérheti a hőmérséklet csúcsértéke.