Erősödő ízületi panaszok - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Kedden nyugat felől felhősödés várható, de az esernyőkre még nem lesz szükség. Szerdán viszont egyre többfelé várható eső, az érkező hidegfront az ízületi és görcsös panaszokat erősíti fel. A szél érzékenyek nyugtalanságot, fejfájást is tapasztalhatnak.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden frontmentes nap várható, de a szokottnál melegebb idő miatt koncentrációs zavarok, fejfájás jelentkezhet. A nap első felében még országszerte sok napsütés várható, azonban nyugat felől felhősödés kezdődik, esőre azonban csak az esti órákban, a nyugati határszélen kell számítani. A légszennyezettség emelkedett, a megnövekedett porkoncentráció főként a nagyvárosok területén légúti irritációt, légúti panaszokat okozhat. A közlekedők ne a megszokott rutin szerint vezessenek, a szokatlan meleg miatt tompábbak az érzékszervek, lassabbak a reakciók, ami baleseti veszélyforrás. A szervezet fokozott alkalmazkodásra kényszerül, gondoskodni kell a vitamin és ásványi anyagok pótlásáról. Könnyen emészthető ételek és bőséges folyadék fogyasztása javasolt.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte emelkedett, és a következő napokban a középső és keleti országrészben további emelkedés várható.

Szerdán hidegfront érkezik, és a nappali felmelegedés is néhány fokkal visszaesik. A megnövekvő felhőzetből országszerte várható csapadék, napsütésre csak a keleti országrészben lehet számítani. A mai nap fokozott izgatottságot, ingerültséget hozhat magával, de nem csak a hangulatunkat befolyásolja az idő, hanem az ízületi panaszok erősödésével is lehet számolni. Csalántea fogyasztásával enyhíthetők a panaszok.

Csütörtökön az északi országrészben még szükséges az esernyő, az ország többi részén borongós hangulatú idő várható. Az ízületi fájdalmak csökkenésére csak a hét vége felé lehet számítani. A közeledő melegfront fejfájásos panaszokat hoz magával az erre érzékenyeknek. A folytatásban is változékonyság jellemzi az időjárást, tanácsos a nehezen emészthető ételek fogyasztásának mellőzése.