Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Felhős idő lesz délutánig

Vágólapra másolva!
Aki kánikulára vágyik, Görög- vagy Spanyolországba kell utaznia, ott még 39 fokokat mérnek. Délutánra itthon mindenütt csökken a felhőzet, sok lesz a napsütés.
Vágólapra másolva!

Szerdán eleinte több lesz a felhő, főként északon. Majd mindenütt csökken a felhőzet, sok lesz a napsütés. Kezdetben északon, északkeleten néhol zápor előfordulhat, délután csapadék már nem valószínű. A Balatonnál nem kell esőre, zárporra számítani, és délután 28, 29 fokos meleg lesz. A víz Siófoknál 21 fokos, a Velencei-tóban Agárdnál 18 fokot mértek.

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Semmilyen veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani. Délutánra 26 és 30 Celsius-fok közé melegszik, késő estére 16 és 23 fok közé hűl a levegő.

Csütörtökön túlnyomóan derült, napos idő lesz, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Anticiklon helyezkedik el Közép-Európa fölött. A leszálló légmozgások miatt napos, száraz idő a jellemző. A Kárpát-medence időjárását is döntően ez a magasnyomás határozza meg szerda estig.

Ezzel szemben a Brit-szigetektől északnyugatra és a Fekete-tenger térségében ciklonok örvénylenek. Emiatt Német- és Franciaországban, valamint a Kelet-európai-síkság nagy részén sok a felhő, többfelé fordul elő eső, záporeső. Oroszország nyugati vidékén zivatarok is kialakulnak.

A mediterrán térségben még tart a kánikula, a délutáni órákra nagyrészt 29, 35 fok közé melegszik fel a levegő. Az Ibériai- és a Peloponnészoszi-félszigeten néhol 36, 39 fokot is mérnek. Ugyanakkor Közép- és Észak-Európában a csúcshőmérséklet általában 15, 24 fok között változik, Skandináviában helyenként 7, 14 fok is előfordul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez