Beborul az ég estére, de hó nem lesz

Vágólapra másolva!
Vasárnapig biztosan marad a rendkívül hideg idő, csütörtökön lesz némi havazás. A -20 Celsius-fok alá süllyedő hőmérsékletek miatt ismét elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a Dél-Dunántúlra és a Dél-Alföldre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőttre megszűnnek a pára- és a ködfoltok. Az ország nagy részén több órára kisüt a nap, majd délutántól észak felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Havazás nem várható. Helyenként megélénkül az északi szél. A hőmérséklet kora délután általában -4 és -10, késő este -8 és -14 Celsius-fok között valószínű. Az extrém hidegen kívül veszélyes időjárási esemény nem várható, sehol sincs érvényben riasztás.

Csütörtökre másodfokú figyelmeztetést adott ki hat megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőmérséklet -20 fok alá süllyedhet Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében. Éjszaka és hajnalban országszerte -10, -20 fokig csökken a hőmérséklet, a hóval borított, szélcsendes tájakon lesz a hidegebb. Kora délutánra -5, -11 fok közé melegszik a levegő.

Napközben tovább növekszik, vastagszik a felhőzet észak felől. Helyenként havazás is várható. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. Légköri front nincs az ország felett, de az igen hideg időben gyakoribbak lehetnek a reumatikus és görcsös panaszok. Előfordulhat fejfájás, szédülés.

Az igen fagyos, hideg idő vasárnapig tart a legfrissebb előrejelzés szerint. Péntek hajnalra -19, -9 fokig süllyed a hőmérséklet, sőt szombat hajnalban még hidegebb lesz -19, -13 fokkal. Vasárnapra virradóan valamivel melegebb lesz, -16, -9 fok lesz a minimumhőmérséklet, és napközben is kicsivel kevésbé fagyos idő, -9, -3 fok várható.