Hófúvásra figyelmeztet az OMSZ

Vágólapra másolva!
Késő este és éjszaka helyenként -20 Celsius-fok alá süllyedhet a hőmérséklet pénteken és szombat hajnalban. Komárom-Esztergom és Veszprém megye kivételével extrém hidegre és hófúvásokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Ugyan riasztást nem adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), pénteken tizenkét megyére, szombaton két megye kivételével az egész országra figyelmeztető előrejelzés van érvényben az extrém hideg és a hófúvás miatt.

Pénteken késő este többfelé -15 fok alatt alakul a hőmérséklet, sőt helyenként -20 fok alá is süllyedhet, főként délen és keleten. Csongrád és Békés megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki ezért péntekre az OMSZ.

Elszórtan előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, főként a Dunántúlon és Közép-Magyarországon, de a friss hó vastagsága maximum 1 centiméter lesz. A megélénkülő északi, északkeleti szél kisebb hóátfúvást okozhat délnyugaton és északkeleten.

Szombatra csak Komárom-Esztergom és Veszprém megyére nincs figyelmeztető előrejelzés. A többi megyében és Budapesten hajnalra -15 fok alá süllyedő hőmérsékletekre kell számítani. Hófúvások a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint az északkeleti megyékben várhatók.

Napközben dél felől erősen megnövekszik a felhőzet; délen többfelé, északon elszórtan várható havazás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4, -9 fok között alakul. A hétvége időjárásáról itt olvashat részletesen.