Nem hoz lehűlést az eső

Vágólapra másolva!
Intenzív zivatarokkal kezdődött a meteorológiai nyár, de jelentős lehűlésre keddig nem kell számítani. Vasárnap 30 fok körüli maximumhőmérséklet várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Pénteken Zala, Somogy és Baranya megyében, elsősorban azok határ menti területein kis valószínűséggel előfordulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket erősebb széllökések és jégeső kísér - mondta Polyánszky Zoltán, a szolgálat veszélyjelző munkatársa.

Az országot elérte egy hidegfront, több helyen intenzív zivatarok alakultak ki, de a kelet felé tartó csapadékzóna a délutáni órákban várhatóan már el is hagyja az országot. Addig több helyen lehetnek rövid ideig tartó, de intenzív zivatarok. Helyenként 15 milliméternél több csapadék is hullhat - tette hozzá Tóth Katalin meteorológus.

Lehűlésre nem kell számítani. A délutáni órákban 20-25, a késő esti órákban 14-19 Celsius-fok ígérkezik. A hétvégén is borús lesz az idő, elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Szombaton 18-24 fok várható, vasárnap rövid felmelegedés kezdődik, ekkor 23-29, hétfőn akár 23-31 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Az előrejelzések szerint ugyanakkor kedden újabb hidegfront várható, emiatt jelentősen - 14-21 fokra - visszaesik a hőmérséklet - mondta Tóth Katalin.