Egész héten szükség lesz a naptejre

Vágólapra másolva!
Folytatódik a kánikula, alig lesz légmozgás, és 32 és 37 fok között alakul majd a hőmérséklet. Egész Európában tombol a nyár, csak északon alakul ki néhol zápor, zivatar. 
Vágólapra másolva!

Derült, napos idő várható, csak kedden lesz kevés fátyolfelhő, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön hétfőn a délnyugati, holnap az északnyugatira forduló szél megélénkül, kedden időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 32, 37 fok között alakul.

Európa déli felén anticiklon alakítja az időjárást, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, napos az idő, csapadék sehol sem fordul elő. Ugyanakkor a Brit-szigetektől északnyugatra, a Benelux-államok, valamint a Kelet-európai-síkság északi része fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső, néhol zivatar is kialakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az északnyugati, északi tájakon általában 11 és 25 fok között alakul. Ezzel szemben Európa középső és déli részén a délutáni órákra 32, 37 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten néhol 40 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé továbbra is száraz, meleg levegő érkezik, folytatódik a kánikula.