Borongós napok jönnek

Vágólapra másolva!
Szombat estétől eső, hétfőtől havazás várható.
Vágólapra másolva!

Szombaton az esti óráktól délnyugat felől egyre többfelé várható intenzív eső. Éjszaka a csapadékzóna észak felé helyeződik, reggelre eléri az északi tájakat is. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, és ismétlődő esőre, záporra kell számítani. Több helyen kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás, a Dunántúl nyugati felén vasárnap estig összességében általában 15-35 mm, de a legnyugatibb megyékben 35-45 mm eső is lehullhat. Ezzel együtt fokozatosan megerősödik, majd több helyen viharossá is fokozódik az északnyugati, északi szél. A késő esti óráktól a Dunántúlon néhol már viharos (60-70 km/h) széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Hétfőn északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan alakul ki hózápor, keleten, délkeleten pedig - ahol erősen felhős marad az ég - eső, havas eső, majd havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél erős, főként a Dunántúlon többfelé viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.