Havazással enyhül az idő

Vágólapra másolva!
Olvadni fog a frissen esett hó. Marad a felhős, borult idő estig a Tiszántúl kivételével. A melegfrontra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén a magasban bekövetkező pár fokos enyhülés miatt.
Vágólapra másolva!

Hétfőn jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, ugyanakkor némi napsütés is lehet a Tiszántúlon. Gyenge-mérsékelt havazásra egyre inkább a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon lehet számítani. Estig általában 2-5 centiméter friss hó hullhat, de napközben a többfelé gyengén olvadhat is, mert 0 Celsius-fok fölé melegszik a levegő.

Délnyugaton, nyugaton helyenként havas eső, átmenetileg ónos eső is eshet. Veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani, sem figyelmeztető előrejelzést, sem riasztást nem adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Többnyire mérsékelten fúj a szél. A csúcshőmérséklet -2 és +2 Celsius-fok között valószínű, késő este pedig 0, -5 fok várható.

Egy nagy kiterjedésű ciklon miatt Nyugat-Európa fölött is borult az ég. A Brit-szigeteken többfelé esik az eső, a Skandináv-félszigeten, a Germán-alföldön helyenként havazik. A Kárpát-medence egyre inkább ennek a ciklonnak a hatása alá kerül; hétfő estig a korábbinál nedvesebb levegő áramlik Magyarország fölé.

Erős fronthatásra nem kell számítani. A melegfrontra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén a magasban bekövetkező pár fokos enyhülés miatt, és nőhet a reakcióidő is. A tartósan fagypont alatti hőmérséklet miatt pedig az érdemes az eddiginél rétegesebben öltözködni.