Vágólapra másolva!
Hétfőn több órás napsütés után egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. A Dunától keletre jégesővel, néhol felhőszakadással, viharos széllökésekkel kísért zivatarok is lehetnek. A kedd és a szerda szintén csapadékos lesz, javulás csak csütörtökön várható.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint hétfőn a Duna magyarországi szakasza mentén eleinte kis eséllyel alakulhatnak ki néhol záporok, zivatarok. Felhőszakadás méretű csapadék napközben nem lesz, az éjszaka második felében azonban már előfordulhat.

Hétfőn főként a délutáni óráktól várható ismét egyre több helyen zápor, zivatar. Győr-Moson-Sopron megyét leszámítva ekkor heves zivatarok is kialakulhatnak helyenként, amelyekhez felhőszakadás, jégeső, és akár viharos széllökések is társulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25, 29 fok között alakul.

Kedden gyakran megnövekvő felhőzet mellett délkeleten lehetnek hosszabb napos időszakok. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként nagy mennyiségű csapadék hullhat. Az északnyugati, északi szél főként nyugaton többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul.

Szerdán ugyancsak gyakran lesz erősen felhős az ég, délután nyugaton csökken a felhőzet. Kezdetben többfelé, a nap második felében inkább már csak keleten várható eső, zápor. Sokfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos északi, északkeleti szél valószínű. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken az OMSZ honlapján olvasható előrejelzés szerint 27-29 fokos nyárias hőség mellett nem várható csapadék, de szombaton megint előfordulhatnak záporok.