Csak pár órára áll el az eső

Vágólapra másolva!
Délután felszakadozik a felhőzet, de estétől ismét beborul az ég, és elered az eső. Egy ciklon okozza a nedves időt.
Vágólapra másolva!

Eleinte jobbára borult idő várható, több helyütt esővel, záporral. A nyugati országrészben területi átlagban több mint 20 milliméter csapadék lehet. Zivatar eleinte délen lehet néhol, majd főként keleten fordulhat elő az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint.

Délután nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet (erről részletes információkat felhőzeti térképünkön talál). Az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és eső egyre inkább csak a Tiszántúlon és északkeleten valószínű.

Késő délután és este ismét erősen felhősödni kezd az ég délnyugat felől, és szórványosan elered az eső. Az északnyugati, nyugati szelet erős lökések kísérik sokfelé a Dunántúlon, másutt csak helyenként.

Hűvösebb van a megszokottnál

Lehűlt a levegő az újabb hidegfront miatt, 4 Celsius-fokkal van hidegebb a sokévi átlagnál. A hőmérséklet délután általában 17 és 22, késő este 13 és 18 fok között valószínű; a szél miatt viszont még hűvösebbnek tűnik az idő (további részletek hőmérsékleti térképünkön).

A kitartóan esős, párás időt az okozza, hogy egy ciklon helyezkedik el a Kárpát-medencétől nyugatra. Áramlási rendszerében napközben átmenetileg kevésbé nedves levegő érkezik az ország fölé, majd estétől ismét nedvesebb légtömegek következnek.