Vágólapra másolva!
Borult és párás marad az idő az ország nagy részén, helyenként szitálással, ónos szitálással, hószállingózással. Egész héten borongós lesz az ég.
Vágólapra másolva!

Napközben néhol megmarad az éjszaka képződött köd és zúzmarás köd, erre főleg a Dunántúlon kell számítani. A tartós köd miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Vas és Zala megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat; a látótávolság pár száz méterre csökken.

Általában gyengén vagy mérsékelten fúj a szél. Alig változik a hőmérséklet: délután -1, +4, késő este -3, +1 Celsius-fok között alakul.

Ezen a héten többnyire erősen felhős vagy borult, párás, néhol tartósabban ködös időre kell számítani. Számottevő mennyiségű eső vagy hó nem valószínű, csak jelentéktelen szitálás, ónos szitálás lehet. (Jelentősebb mennyiségnek a napi legalább 5 milliméter számít a meteorológusok szerint.)

A nagyon kiszámítható időjárást magasnyomású levegő okozza, a nagy kiterjedésű anticiklon Európa középső és déli része fölött helyezkedik el. Napos tájak inkább csak a Földközi-tenger térségében fordulnak elő, másutt túlnyomóan borult az ég; párás, helyenként ködös a levegő. Számottevő mennyiségű csapadékról nem érkezik jelentés. Északkeleten többnyire -3 és -12, Közép-Európában jobbára -2 és +6 fok közé melegszik napközben a levegő. Nyugaton és délen ezzel szemben a kora délutáni órákra általában 10 és 18 fok közé nő a hőmérséklet, néhol 19, 22 fokot is mérnek.