Önkéntesek takarítják az országot a hétvégén

Vágólapra másolva!
A Teszedd!-re százezren jelentkeznek, a szemetet az állami hulladékcég viszi el.
Vágólapra másolva!

Önkéntesnek már nem lehet regisztrálni a péntek-szombat-vasárnapi Teszedd! szemétgyűjtési akcióra, de a nem zártkörű találkozási pontokon még bárki jelentkezhet az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szervezte mozgalomhoz. A találkozási pont azt a helyszínt jelöli, ahonnan a csoportok elindulnak szemetet szedni. (Térképet itt talál arról, hol van a legközelebbi találkozási pont.)

Országszerte több mint 1500 ponton több mint százezer önkéntes gyűjti a hulladékot. Az akcióhoz jobbára általános iskolák, önkormányzatok és cégek csatlakoztak, illetve hoztak létre találkozási pontot. A szemétgyűjtéshez szükséges gumikesztyűket, zsákokat és maszkokataz OHÜ biztosítja, az eszközöket a Magyar Posta csomagolja és szállítja ki a helyi koordinátoroknak. Szintén az OHÜ szállítja el ártalmatlanítja az összegyűjtött hulladékot.

A Magyar Természetjáró Szövetség önálló eseménnyel csatlakozik az akcióhoz: megtisztítják a szeméttől az Országos Kékkör több mint 2500 kilométeres túraútvonalát. Egy-egy tízfős csapat a túraútvonal tíz kilométerén szedi a szemetet. Az Országos Kékkörbe az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útvonala tartozik.