Vágólapra másolva!
Már két olyan nap is lesz a héten, amelyekre egyáltalán nem jeleznek előre esőt a meteorológusok. Melegszik az idő, a hétvégén 30 foknál is melegebb lehet.
Vágólapra másolva!

Ismét egy ciklon befolyásolja az időjárást Magyarországon. Ezúttal Nyugat-Európa fölött kavarog, de most száraz és egyre melegebb levegőt áramoltat a Kárpát-medence fölé. Emiatt kedden többnyire derült, illetve gyengén fátyol- vagy gomolyfelhős idő várható. Több gomolyfelhő inkább csak az ország középső részén alakul ki, ott egy-egy futó zápor is előfordulhat. A Dunántúlon több helyen megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt mérsékelten fúj a változó irányú szél az Országos Meteorológiai Szolgálat heti előrejelzése szerint.

Kedden szintén lehetnek gomolyfelhők az égen, főleg északkeleten, másfelé túlnyomóan derült marad az ég. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán már egyértelműen derült és száraz idő várható. Pénteken nyugaton és északon lehet helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, emiatt elvétve záporeső is kialakulhat. Egyébként derült vagy gyengén felhős marad az ég.

Szombaton sok napsütés várható, de nappal azért kialakulnak gomolyfelhők. Helyenként eleredhet a zápor, és zivatar is valószínű. Vasárnap hasonló idő várható, de csak elszórtan alakul ki zápor vagy zivatar.

Így lesz egyre melegebb a héten:

Minimumhőmérséklet éjszaka ...és maximumhőmérséklet nappal
Kedd május 20. 6–12 Celsius-fok 23–26
Szerda május 21. 7–13 25–28
Csütörtök május 22. 9–15 26–29
Péntek május 23. 11–17 26–30
Szombat május 24. 13–18 27–31
Vasárnap május 25. 13–18 26–31