Szilveszter éjjelén mínusz 15 fok lesz

2014.12.28. 17:28

A következő napokban is több helyen megerősödik, viharossá fokozódik a szél, emiatt továbbra is készülni kell hófúvásokra. Emellett folytatódik a lehűlés, Szilveszter éjjelén helyenként mínusz 15 foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Hétfőn néhány órára országszerte kisüt a nap, de több helyen futó hózáporok lehetnek, helyenként heves havazás is előfordulhat, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 fok körül lesz.

A behavazott Erzsébet tér NagykanizsánForrás: MTI/Varga György

Kedden is nagyon hideg lesz

Kedden szórványosan alakul ki hózápor, néhol intenzív havazás is lehet. A Dunántúlon többfelé erős lesz a szél, ezért arrafelé további hófúvások is kialakulnak. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 fok körül valószínű, de a vastag hóval borított, szélvédett tájakon ennél hidegebb idő várható. A nappali maximumok várhatóan mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakulnak.

Szerdán még hidegebb lesz

Szerdán, az év utolsó napján túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani.

Hókotró NagykanizsánForrás: MTI/Varga György

A leghidegebb órákban mínusz 13 és mínusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, de a vastag hóval borított, szélcsendes tájakon mínusz 15 fok alá is hűlhet a levegő. Nappal mínusz 6 és mínusz 2 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön is kisüthet a nap

Újév napján, csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 8, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 5 és mínusz 1 fok között alakul.

A Kilátókő-szobor BudapestenForrás: MTI/Lakatos Péter

Pénteken nem fog esni

Pénteken estig csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között, nappal mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén ónos eső, havas eső is lesz

Szombaton szórványosan valószínű eső, ónos eső, havas eső, havazás. Emellett többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Havas pillanatkép KékestetőrőlForrás: MTI/Komka Péter

Vasárnap szórványosan hózápor is lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű. Nappal mínusz 1 és plusz 4 fok közé melegszik a levegő.