Riasztás az ónos eső miatt

2015.01.02. 21:18

Az ország középső és keleti területein több megye járásaira másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután. Az érintett területeken tartós ónos esőre kell készülni.

Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten több mint egy milliméternyi ónos eső hullhat.

Emellett gyenge ónos esőre lehet számítani Baranya, Fejér és Tolna megyében, ezért ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a havazás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

meteorológiai szolgálat azt írta: észak felől egyre több helyen várható csapadék (eső, ónos, fagyott, havas eső, illetve hó). Szombat reggelig az északkeleti megyékben öt centiméter friss hó hullhat, a Szatmári-síkság térségében a tíz centiméter körüli mennyiség sem kizárt.

Ónos eső a Krúdy Gyula utcában, Nyíregyházán. Az ország középső és keleti területein másodfokú, riasztást adtak ki az ónos eső miattForrás: MTI/Balázs Attila