Letették az Átrium Park irodaház alapkövét

Vágólapra másolva!
Az Átrium Park alapkőletételével újabb impozáns irodaberuházás kezdődött a Váci úton. A nettó 40 ezer négyzetméter alapterületű objektum az irodák mellett nemcsak luxusétteremnek, kávézónak és fitneszközpontnak, hanem belső parknak is teret ad. A XIII. kerület és a fejlesztő Wallis Ingatlan számára egyaránt mérföldkőnek számító projekt 2007 őszére készül el.
Vágólapra másolva!

Noah M. Steinberg, a Wallis Ingatlan Rt. vezérigazgatója, dr. Árendás Gergely, a vállalat irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese és dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere május 25-én ünnepélyes keretek között helyezte el az Átrium Park alapkövét.

A 15 milliárd forintos beruházás egységes arculatot kölcsönöz a Váci út, Apály utca, Angyalföldi út és Klapka utca által határolt, egykor vegyes rendeltetésű tömbnek. Jellemző lesz rá a fénystrukturált felületek alkalmazása, fő építészeti attrakciója pedig a hatalmas üvegfal, amely felfogja a Váci úti forgalom zaját, ugyanakkor biztosítja a kilátást a parkosított belső területről.

A park fejlesztése a tervek szerint két ütemben valósul meg - az első fázis 2007 nyári átadással -, de az érdeklődés függvényében az építkezés akár folyamatos is lehet. Összesen nettó 31 ezer négyzetméter, egyterű és cellás irodák kialakítására is alkalmas prémium kategóriájú irodaterület készül el. Az önálló irodatornyok különálló cégközpontok kialakítására is lehetőséget adnak. Az irodabérleti díj a tervek szerint havonta 14-15 euró/négyzetméter között alakul. Az Átrium Park jó megközelíthetősége (a Dózsa György úti és az Árpád hídi metróállomás is közel van) minden bizonnyal hozzájárul a már most is jelentős érdeklődéshez.

Az irodaház legfőbb erénye az emberközpontú környezet. A belső kert és vízfelület, árkádsorok és hangulatos sétányok - a Váci út egyik legnagyobb belső parkja -, az épületben található kávézó és étterem, valamint a fitneszközpont élhető atmoszférát biztosíthat a majdani bérlőknek. Az esztétikai élmény mellett a "város a városban" jelleg is a XIII. kerület meghatározó épületévé emelheti a fejlesztést, mivel a terület rendezése a környező ingatlanok értékét is növeli. Az épületegyüttesben egyébként lesz egy 300 férőhelyes konferenciaterem, továbbá vegytisztító és bankfiók.