Bővül a Rákóczi Liget lakópark

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a főváros legnagyobb ingatlanberuházása, a csepeli Rákóczi Liget második ütemének az építése - áll a beruházó közleményében.
Vágólapra másolva!

A beruházó Csepeli Lakásfejlesztő Zrt. tulajdonosai között megtalálható a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalata, a Nemzeti Ingatlanfejlesztő és Lakásberuházó Zrt. (NIL Zrt.) is.

A két ütemben megvalósuló beruházás első ütemében 387, míg a másodikban 94 lakás épül, a befejezés jövőre várható. Az otthonok alapterülete 29 és 82 négyzetméter között változik.

A tervezés során különleges hangsúlyt kapott a "lehető legtöbb hálószoba kialakítása egy adott alapterületen" elve. Minden lakáshoz kapcsolódik erkély, a belső udvarokat üvegtető fedi, a legfelső emeleteken pedig penthouse lakások helyezkednek el, amelyekhez tetőkert csatlakozik.

A beruházó várakozásai szerint a felújított sétálóutca, a Csepel Plaza, valamint a HÉV-megálló, illetve egyéb közlekedési csomópontok közelsége teszi kapóssá a lakásokat.

Egy négyzetméternyi lakás bruttó ára 245 és 298 ezer forint között változik. A lakópark ingatlanjainak negyedét már értékesítették.

A Studio Metropolitana Urbanisztikai Kutató Központ Kht. megbízásából az E-Build Információs és Tanácsadó Kft. tanulmányt készített a főváros és az agglomeráció ingatlanberuházásairól.

A napokban közzétett tanulmány szerint 2005-ben hat olyan építkezés kezdődött meg, ahol az egy ütemben épülő lakások száma meghaladja a 300-at. Az első helyen a 481 lakásos Rákóczi Liget szerepel.