Hetek alatt felével dráguló luxuslakások

Vágólapra másolva!
Több mint 50 százalékkal drágultak a Rózsadombon épülő Excelsior egyes lakásai - tudta meg a Napi Gazdaság. Az eredetileg 6500 eurós négyzetméterár helyett, az egyik londoni értékesítő irodába már érkezett tízezer eurós ajánlat is ottani befektetőtől.
Vágólapra másolva!

Évtizedes hányatott sors után megoldódni látszik az egykori rózsadombi SZOT-szálló sorsa. A hetvenes, nyolcvanas években szakszervezeti hotelként működő épület helyén egyedülálló lakásberuházást valósít meg a Pro Hill Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft. Nyolc szinten, hetven Dunára néző luxuslakást alakítanak ki, mindet nagyméretű terasszal.

A Re/Max nemzetközi ingatlanközvetítő hálózat külön erre a projektre szakosított csapata értékesíti az 1971-es épületvázon alapuló Excelsior Budapest Spa átlagosan 155 négyzetméteres lakásait. Gyarmati Ágoston, a belsőépítészeti munkákért felelős cég vezetője a lapnak elmondta: a hetekkel ezelőtt indult beruházás várhatóan 2008 végén zárul, a lakók ekkor költözhetnek be a lakásokba.

A létesítmény ötvözi egy lakóépület és egy luxusszálloda szolgáltatásait. Egy elegánsabb és egy grillezésre szakosodott étterem mellett télikert, gyógyvizes medence, kulinárium és szolgáltató egységek (például fodrászat) is helyet kapnak a komplexumban. A lakásazonosító kártyával az étteremben, illetve a különböző boltokban is lehet fizetni, a hónap végén a közös költséggel együtt jön a számla.

A szállodai szolgáltatásoknak megfelelően, szolid becslés szerint is minimum hat számjegyű összeget kell majd fizetniük havonta az Excelsior Budapest Spa lakóinak, akiknek feltehetően ez nem jelent majd gondot, hiszen a négyzetméterenkénti, legalacsonyabb 6500 eurós árat is csak a tehetősebb réteg tagjai tudják kifizetni.

A jelek szerint nagy az érdeklődés: van olyan angol befektető, aki egyszerre tíz lakás vásárlását jelezte előre. Ha egyre többen jelentkeznek, akkor versenytárgyalást írnak ki az ingatlanra, aki többet ajánl, az viheti az ingatlant. E lehetőség eredményeként máris emelkedtek az árak, az egyik londoni közvetítő irodában, a már említett eredeti 6500 eurós induló ár hetek alatt tízezer euró fölé ugrott.