Hochtief-irodaház épül Budapesten

Vágólapra másolva!
Elkészült a Hochtief Development Hungary Kft. első budapesti irodaházának szerkezete; a bokrétaavató ünnepséget szerdán tartották.
Vágólapra másolva!

A 71 millió euró beruházással készülő, szerkezetkész Capital Square irodaház a Dráva utca és a Váci út sarkán épül, a bérbe adható irodaterület 32 ezer 500 négyzetméter lesz. Az irodák kétharmadába jövő márciustól, a maradékba júniustól költözhetnek a bérlők. A mélygarázsban 640 autó fér majd el.

Eddig négyezer négyzetméterre kötött bérleti szerződést az ELMŰ, a projektet finanszírozó UniCredit Bank pedig fiókot nyit az épületben.

Az irodaház havi négyzetméterenkénti bérleti díja 13,85-14,85 euró. A működtetés fajlagos költsége 3,95 euró - mondta Erdélyi Adrienn értékesítési és marketingvezető az MTI-nek.

Az épület kialakítása olyan, hogy akár 200 négyzetméternyi irodát is bérbe lehet venni, de a tipikus érdeklődő 1500-4000 négyzetméterre tart igényt.

Daróczi Ferenc, a Hochtief Development Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy már készítik elő a második irodaház építését.