[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] üzleti negyed> ingatlan

Üzletrész Gazdaság Plusz energia hitel devizapiac Itthon
Budapestberuházásingatlanpiaclogisztikaeuró

Logisztikai óriásprojekt Pátyon

2008.04.16., 12:29|Utolsó módosítás:2008. 04. 16., 14:00|

A magyar ingatlanpiacon régóta aktív, osztrák Europolis újabb 130 millió eurós beruházást tervez Budapest közelében. A hatalmas logisztikai park végső formáját 2017-re nyeri el.

Fórum

Klikkbank

JÁTSSZ ONLINE!

Az Europolis vagyonkezelő és ingatlanfejlesztő cég egy 42 hektár alapterületű logisztikai parkot épít Páty közelében, a beruházás volumene a tervek szerint 130 millió euró lesz - mondta Széll Csaba, a cég ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

A beruházás első ütemének építése májusban kezdődik, és várhatóan 2009 közepére fejezik be, az első ütem költsége 60 millió euró - mondta. Hozzátette, ez az ütem 50 ezer négyzetméter "A" kategóriás irodát, raktárt, raktári irodát és szolgáltatási területet foglal majd magába, 9 hektáros területen.

Az Europolis Park Budapest M1 névre keresztelt központban - a megváltozott bérlői igények kiszolgálására - akár kisebb, 5-600 négyzetméter nagyságú raktárak is bérbe vehetők. A bérleti díjról Széll Csaba nem kívánt adatokat közölni. A teljes beruházás várhatóan 2017-ben fejeződik be - mondta az ügyvezető.

Az Europolis magyarországi tulajdonában 188 540 négyzetméternyi kiadó iroda és raktárterület van. Portfóliójában öt ingatlan található: a City Gate (24 ezer négyzetméter), az Infopark A épülete (13 700), a most bővülő IP West (16 ezer) és két logisztikai park, amelyből az egyik a most épülő első ütem mellett fekszik (70 ezer négyzetméter), a másik pedig az Europolis Park Budapest Airport (65 ezer).

A 13 embert foglalkoztató cég a közép-európai régióban 2,2 milliárd euró befektetést hajtott eddig végre, az a szám 2012-ig várhatóan megduplázódik. A cégcsoport bevétele - amely a vagyonkezelőből és az öt projektcégből áll - 6,2 milliárd forint volt tavaly, és az idén is hasonló eredményre számít.

Címlapsztori»

Forrás: AFP/Collection Christophel/Walt Disney Pictures Így lett Micimackóból a világ egyik legnagyobb pénztermelő gépezete Nemcsak kedvence, a méz, hanem Micimackó és barátai is hatalmas üzletet jelentenek világszerte, melyből busás bevételre tesz szert a vonatkozó jogokkal rendelkező ...

Legolvasottabb cikkek

Ingatlan apróhirdetés

betöltés...
hirdetés

Hirdetés

60
50
40

PARTNEREK AJÁNLATA

Olvasnivaló

Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Nem keresik tovább Erőss Zsoltot és Kiss Pétert Eltűnt a Himaláján két magyar, miután megmászták a Kancsendzöngát.
Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.

További adatok » Időjárás »