Új Wing-fejlesztés Budapesten

Vágólapra másolva!
A Foster+Partners építésziroda készíti a beépítési koncepcióját annak a Wing Zrt. (korábban Wallis Ingatlan) által tervezett fejlesztésnek, amely várhatóan 2009-ben indul a Lágymányosi hídtól délre, a pesti oldalon, a Duna partján - közölte a Wing az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A beépítést, az épületek tájolását, a felhasznált anyagokat és a gépészeti megoldásokat egyaránt környezettudatos szemlélet szerint tervezték és választották ki - áll a beruházó társaság közleményében. A Wing és a Foster+Partners megállapodott arról is, hogy az alapkoncepción túl, a komplexumhoz tartozó meghatározó épületek terveit is a neves iroda fogja elkészíteni.

Összhangban az érvényes fővárosi szabályozással, a tervezett fejlesztés iroda-, lakó-, és kereskedelmi területeket egyaránt magában foglal majd, közel 240 ezer négyzetméteren. Jelenleg folynak a tárgyalások a fővárossal és a ferencvárosi önkormányzattal a szabályozási tervek tartalmáról. A fejlesztés várhatóan 2009-ben indul és 2015-ig tart, a projekt várhatóan 80 milliárd forintba kerül.

A Foster+Partners a világ egyik legnagyobb tervező irodája, londoni székhellyel. Munkái közé tartozik a berlini Reichstag újjáépítésének tervezése, a Londonban található új Wembley Stadion, a frankfurti Commerzbank székház, a londoni városháza, illetve az új pekingi repülőtér is.