Meghalt a BBC operatőre

Vágólapra másolva!
Meghalt Észak-Irakban a BBC egyik operatőre. Kaveh Golestan autójából kiszállva egy taposóaknára lépett és azonnal meghalt.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Aknára lépett és életét vesztette Észak-Irakban a BBC brit televízió egyik operatőre. A BBC szerda este bejelentette, hogy külsősként alkalmazott Pulitzer-díjas iráni operatőre, Kaveh Golestan Kifri városa közelében, autójából kiszállva lépett taposóaknára és azonnal meghalt.

Golestan a harmadik tévés a háború kezdete óta, aki brit televíziók szolgálatában vesztette életét Irakban. Vasárnap a Channel 4 kereskedelmi televízió magyarországi születésű haditudósítója, Gaby Rado halt meg, amikor lezuhant szállodája tetejéről. Egy héttel korábban Terry Lloyd a brit kereskedelmi tévék híradóit készítő ITN újságírója futott bele autójával szövetséges harckocsik tüzébe Dél-Irakban.