Botrány a szegedi közgyűlésben

Vágólapra másolva!
A közgyűlés bizottsági elnöke ellen indul vizsgálat a Tisza-parti városban, mert a Szegedért Egyesület szerint közreműködött abban, hogy féláron adjon el a város egy erdőt. Az értékes erdőt ráadásul beépíthető területté minősítették.
Vágólapra másolva!

Büntetőfeljelentést tett a szegedi közgyűlés bizottsági elnöke ellen a Szegedért Egyesület. A városi közgyűlés városrendezési, területfejlesztési és tulajdonosi bizottságának elnöke ellen jelentős vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt indul eljárás.

A Szegedért Egyesület elnöke, Csapó Balázs kedden sajtótájékoztatót tartott. A feljelentésre az egyesület tulajdonában lévő iratok alapján került sor. Ezek szerint Török Csaba bizottsági elnök rávette a bizottságot, hogy egy szegedi tulajdonban levő több tízezer négyzetméteres erdőt jóval árán alul értékesítsen. Szintén ő áll amögött, hogy megváltoztatták a külterületi erdőre vonatkozó építési szabályzatot is. Emiatt az erdő bizonyos részei beépíthetők lettek.

Az adásvételi szerződés az egyesület birtokában van, és kiderül belőle, hogy a minimum 40 milliót érő erdő 23 millió forintért kelt el. A vevő két magánszemély volt. A feljelentés szövege szerint azzal, hogy az erdőt ilyen olcsón adták el, ráadásul beépíthetővé vált, az önkormányzatnak jelentős vagyoni hátrányt okoztak.

Török Csaba alaptalannak nevezte a sajtótájékoztatón elhangzottakat, és azt mondta, az anyagok vizsgálata után ő is tájékoztatni fogja a sajtót, melyben cáfolni kívánja az egyesület vádjait.