Szombathelyre viszik az afgán menekülteket

Vágólapra másolva!
A határőrség közösségi szállására szállítják azokat az afgán állampolgárokat, akik illegálisan lépték át Magyarország határát. Jelenleg kétszáz menekült tartózkodik a szálláson.
Vágólapra másolva!

Szombathelyre, a határőrség közösségi szállására viszik az összes olyan afgán állampolgárt, akivel kapcsolatban idegenrendészeti eljárás van folyamatban - közölte Krisán Attila ezredes, a Határőrség Országos Parancsnokságának szóvivője. Krisán Attila elmondta, hogy a szombathelyi közösségi szálláson már szeptember 11-e előtt is tartózkodtak afgánok, akik jogsértő módon, többnyire a zöldhatáron át léptek hazánk területére.

Jelenleg kétszáz menekült tartózkodik a határőrség közösségi szállásán, ahol jó körülmények között várják az idegenrendészeti eljárás befejezését. A közösségi szálláson, ahol nem csak afgán menekülteket helyeznek el, még 140-150 szabad férőhely van.

A szóvivő nem tudott határozott választ adni arra a kérdésre, mi lesz a közösségi szállás sorsa, 2002 január elsejétől, amikor is hatályba lép az új idegenrendészeti törvény.