Életfogytiglan Soproni Ági megöléséért

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani elzárást kért az ügyész Soproni Ági színésznő gyilkosainak. A védők meghatározott ideig tartó börtönbüntetést kértek, ítéletet három hét múlva hirdetnek.
Vágólapra másolva!

Az ügyész és a védők perbeszédével folytatódott szerdán a Soproni Ági meggyilkolása ügyében folyó per a Fővárosi Bíróságon. Az ügyész a vádbeszédben életfogytig tartó börtönbüntetést kért a gyilkossággal vádolt fiúnak, Lázár Zsoltnak és a színésznő felbujtással vádolt fiának, Petróczi Andrásnak. Egyedül ezt tartja elfogadható büntetésnek ilyen kegyetlen gyilkosságnál - mondta. Ez mindkét fiú esetében 30 évi fegyházban letöltendő börtönbüntetést jelentene.

A védők ezzel ellentétben meghatározott ideig szóló szabadságvesztés kiszabását kérték, ez maximum 15 évet jelenthet. Bárándy György, Petróczi ügyvédje az [origo]-nak elmondta, hogy véleménye szerint a 30 éves fegyházbüntetést hidegvérű sorozatgyilkosok érdemlik meg, és bár súlyos bűncselekményről van szó, az életfogytiglani elzárást túlzásnak tartja. A bíró elnapolta a tárgyalást, március 28-án hirdet ítéletet.

A vádban az szerepel, hogy előre kitervelten, nyereségvágyból ölte meg a színésznőt Lázár Zsolt, a felbujtó pedig az áldozat fia, Petróczi András volt. Az ügyészség szerint a gyilkosság után Lázár feldarabolta a holttestet, majd ketten együtt ásták el a testrészeket. Lázár beismerte tettét, de azt állította, hogy Petróczi volt a bűncselekmény kitervelője. A fiú viszont ennek épp az ellenkezőjét mondta, és csak azt ismerte el, hogy meg kellett volna akadályoznia a bűncselekményt.

Korábban:

Soproni Ági szülei nem akarják látni unokájukat