Csévharaszton foglalták le a Happy End iratait

Vágólapra másolva!
Inárcs község mellett, a Happy End Kft. egyik könyvelője otthonában nagy mennyiségű iratot foglalnak le - tudta meg a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Inárcs és a szomszédos Csévharaszt között a Dominium '64 nevű cégé a 123 hektáros volt orosz laktanya - e székhely központi szerepet játszott a Wermer Andráshoz és Káel Csabához köthető közpénzekből megvalósított ügyletekben. Itt foglalt le nagy mennyiségű számlát és iratot a hatóság a Happy End Kft. könyvelője otthonában.

Az, hogy a könyvelő magánál tarja a számlákat, iratokat önmagában nem különös. A furcsa az, hogy ez annak ellenére történik, hogy köztudott: 10 napja nyomozás folyik a marketing- és reklám- cég, valamint a csatolt cégei ellen, amelynek keretében a rendőrség a múlt héten iratokat foglalt le az elhíresült társaság székhelyén, az Ervin utca 7.-ben, valamint szerződéseket gyűjtött be a MEH-ből.

A Domínium központi szerepet játszott a Happy End Kft. köré rokoni vagy baráti alapon szerveződött társaságokban, amelyek közös haszonélvezői voltak a közpénzeken végzett munkáknak. E kör kulcsfigurái: Wermer András és társa, Káel Csaba. A Wermer rokonok érdekeltségének, a Dominiumnak több cég fizetett ingatlanbérlés címén. A Happy End több mint 4 millió forintot havonta, az Ezüsthajó havi 800 ezret bérleti díjra, plusz lótartásra is utalt át pénzt. Csévharaszton volt albérlő a MERT 2000 Rt. is. Ez a vállalkozás kapott megbízást a Millenniumi Országjáró című bedobós propagandaújság készítésére.

Az igazságügyi könyvszakértő még dolgozik az iratok átvizsgálásán - mondta Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója. Ez alapján állapítják meg, történt-e bűncselekmény vagy sem.

Az ORFK hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen indította el a büntetőeljárást a Miniszterelnöki Hivatal kebelén belül működött Országimázs Központtal milliárdos szerződéseket kötött Happy End és csatolt cégeivel kapcsolatban. Ezek között található az Ezüsthajó Kft. is, a Bánk bán operafilm gyártója. A filmet 766 millióval támogatta az Orbán-kormány kulturális minisztériuma. A tárca jelenleg fölülvizsgálja a produkcióval kapcsolatos számlákat - eddig több mint 120 millió kifizetését visszatartották.