Demszky nyugdíjas-szigetet ígér

Vágólapra másolva!
Demszky Gábor főpolgármester hétfőn tizenegy nyugdíjast vezetett körbe a Szigeten, miután egy locsolóautóval megtisztított egy poros utat. "Be akarom vinni magukat a sűrűbe" - ígérte nyugdíjas vendégeinek a Sziget-túra elején. A kirándulás végére is jutott ígéret: a főpolgármester nyugdíjas-szigettel kecsegtetett.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester hétfőn a Kamarerdei Nyugdíjasotthon tizenegy önként jelentkező nyugdíjasával sétált a Sziget Fesztiválon.

A Szórakozás oldalon nézheti meg a Szigeten készült fotókathttp://www.origo.hu/szorakozas/index.html

A tizenegy idős ember kólát és sört kapott az induláshoz. Kisbusszal vitték be őket a Sziget közepére. "Be akarom vinni magukat a sűrűbe" - mondta Demszky a buszon, miközben a mobilvécék fontosságára hívta fel vendégei figyelmét. "Bemegyünk az emberek közé" - tette hozzá a főpolgármester, mikor megérkezett a busz a Csónakházhoz, a Sziget közepére. Nagyvároshoz és menekülttáborhoz egyformán hasonlította a Szigetet a főpolgármester rövid bemutatójában. Kis séta után a civil szervezetek utcájában töltötték a legtöbb időt. Néhány perc alatt a meglepett nyugdíjasok megnézték a másnaposoknak tartott brazil küzdősportoktatást (capueira, amit Demszky afrikai táncként magyarázott). Átkeltek az antiglobalizációs Zöld Udvaron, kaptak zsidó naptárat a Pesti Jesiva sátornál, belenéztek egy krisnás koncertbe, kaptak atlétatrikót a cigánysátorban, teát a lelki segítőktől, akik éppen félrészeg fiatalokkal töltettek ki drogos kérdőívet. "Akkor egy roma pólót adok a bácsinak" - lehetett hallani az Amaro Drom sátránál, miközben Demszky gyorsan népszerűsítő kiselőadást tartott a kazah jurtákról, a kínai teákról és a Sziget jelentőségéről.

Később bedobta a nagy ötletet a főpolgármester arról, hogy: milyen programok kellenének egy nyugdíjas-szigethez. Az ötletet lelkesen fogadó vendégek jelezték, örülnének, ha nekik is lenne Szigetük, és Demszky ígéretet tett, megvizsgálják a Városházán a lehetőségeket.

A nyugdíjasok általában elégedettek voltak a Szigettel, csodálkoztak, hogy mennyire nagy, és többen nyilatkoztak újságoknak, tévéknek. Különösen az az úr volt elégedett, akiről az otthonból érkezett kísérők elárulták, hogy 83 éves suszter, és az összes lakónak ingyen javítja a cipőit.

Az üres Nagyszínpadot is érintő háromnegyed órás séta után kis választási esélylatolgatással búcsúzott a főpolgármester, készülve a délutáni csapolásra a Jazzszínpad melletti kocsmánál.

Magyari Péter