Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A Citadella-teraszt építtető cég ügyvezetője szerint a terasz bontása zavarokat okozhat a Citadella áram- és vízellátásában, ami veszélyeztetheti a tűzijáték megrendezését. Az ügyvezető szerint nincs olyan jogerős határozat, ami a terasz lebontását írná elő, ezért minden jogi eszközt felhasználnak majd, hogy megakadályozzák azt. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal augusztus 26-ra tervezi a bontási munkák megkezdését.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO


Veres István, a Citadella 4U vezetője


fogják megakadályozni a terasz lebontását. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal határozata szerintaugusztus 26-án, hétfőn megkezdik a hatósági bontást, a kft. vezetője szerint azonban ez a határozat jogellenes és nem végrehajtható.

Ha mégis megkezdik a bontást 26-án, azzal veszélyeztetik az augusztus végére tervezett tűzijáték megrendezését - mondta Veres István.A rakéták egy részét a Citadelláról lövik fel minden évben, azonban a terasz bontása során problémák lehetnek a terület áram- és vízellátásával, amit egyébként a kft. ingyen bocsát a tűzijáték rendezőjének rendelkezésére - közölte az ügyvezető.

Veres István értetlenségét fejezte ki amiatt is, hogy Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szerdai hatállyal kinevezett elnöke csütörtök reggeli rádiónyilatkozatában azt mondta: egy igényesebb vendéglátóhelyet tudna a helyen elképzelni. A kft. vezetője ebből azt a következtetést vonta le, hogy elképzelhető, azért kell lebontani a teraszt, mert valaki szebbet álmodott oda.

A kft. továbbra is ingyenesen biztosítja a helyszínt az elhalasztott augusztus 20-i tűzijáték lebonyolításához, és az árvízkárokra tekintettel lemond a
bevételkieséssel kapcsolatos további kártérítésről - közölte a Citadella 4U ügyvezetője.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről