Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint jó az esély rá, hogy az önkormányzati választáson a polgári értékrend győzzön a vidéki Magyarországon, a megyei közgyűlések többségében. A volt miniszterelnök "szájmagyarnak" nevezte a kormányt.
Vágólapra másolva!

A volt kormányfő szerdán Bicskén az Összefogás a Városért 2002 Egyesület fórumán hozzátette: annak, hogy az önkormányzati választáson a polgári értékrend győzedelmeskedjék, az összefogás a feltétele. - Ideje, hogy a polgári oldal tisztességesen megszervezze magát - mondta Orbán Viktor.

A volt kormányfő szerint amennyiben a nemzeti érzelmű emberek nem fognak össze, az önkormányzati választáson a baloldal fog győzni. Orbán Viktor hangoztatta: a jelenlegi kormány által nyújtott béremelések, nyugdíjemelések, valamint a szociális intézkedések anyagi alapjait az elmúlt négy esztendőben a polgári kormány teremtette meg.

- Számos jel igazolja, hogy Magyarországon a nagytőke alakított kormányt - mondta a volt miniszterelnök. A megítélése szerint kedvezőtlen tendenciák csak akkor fordíthatók vissza, ha a Medgyessy-kormány érzi, az ország lakosságának többsége nem támogatja a privatizáció folytatását, valamint azt, hogy a földtörvény módosításával a külföldiek lehetőséget kapnak a termőföld megvásárlására. - Ha tavaszig nem sikerül elérni a földtörvény visszamódosítását, ebben a kérdésben népszavazást kell tartani - jelentette ki Orbán Viktor.

A politikus szerint aki privatizál, s még oly rejtett módon is, de lehetővé teszi a külföldiek termőföld vásárlását, valamint a magyar vállalkozókat kiszorítja a hazai vállalkozásokból, az hiába vallja magát magyarnak, Széchenyi szavával élve, az csak "szájmagyar".

- Az úgymond nemzeti közép kormányát bátran nevezhetjük a szájmagyarok kormányának, a magunkét pedig a tettmagyarok kormányának - mondta a volt miniszterelnök.

Szólt arról, hogy az európai uniós csatlakozással kapcsolatos alkotmánymódosítás megszavazásához az ellenzéki pártoknak világos feltételeket kell szabniuk, garanciát kell kérniük egyebek között a Széchenyi-terv folytatására, a földtörvény visszamódosítására és a jövőre tervezett 3 százalékosnál nagyobb béremelésre.

Orbán Viktor szerint ez utóbbi kérdésben támogatni és ösztönözni kell a szakszervezetek erre irányuló törekvéseit. - Amennyiben a kormány a felsoroltakat nem adja meg, nem tudunk hozzájárulni az alkotmány módosításához - mondta Orbán Viktor.

A fórumon ismertette Bicske város fejlesztésére vonatkozó terveit Kelemen András (MDF), a térség országgyűlési képviselője, az Összefogás a Városért 2002 Egyesület polgármester-jelöltje.