Medgyessy első fokon nyert a Nemzettel szemben

Vágólapra másolva!
A bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet, mert nem tudta bizonyítani a június 19-i számában, Medgyessy Péterrel kapcsolatban közölt állításait. A perben szereplő cikk a Magyar Nemzet második megjelentetett dokumentuma a kormányfőről, amely már nem kémelhárítói, hanem besúgói múltal vádolta. Ezt a dokumentumot Medgyessy hamisnak nevezte, és pert indított.
Vágólapra másolva!
Kormányválság Medgyessy miatthttp://www.mn.mno.hu/index.mno?cikk=85171&rvt=2&s_text=korm%E1nyv%E1ls%E1g&s_texttype=4A Magyar Nemzet cikke

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint nem tudta bizonyítani a Magyar Nemzet június 19-i számában közölt, Medgyessy Péterrel kapcsolatos állításait. A cikkben arról van szó, hogy Medgyessy 1976-ban egy olyan testület nevében készített jelentéseket, amely megpróbálta kiszűrni a rendszerellenes megmozdulások szervezésével gyanúsítható embereket. Ezzel azt állította, hogy a politikai rendőrségnek dolgozott a miniszterelnök, aki tagadta a vádat, és pert indított.

A hétfői tárgyaláson két tanút hallgattak meg, egyikőjük sem támasztotta alá a napilap állításait. Ács László, akiről a lap azt állította, hogy ő is tagja volt ennek a testületnek, tagadta, hogy lett volna ilyen bizottság, és azt is, hogy közreműködött volna ilyen jelentések készítésében.

Mivel a Magyar Nemzet nem tudta bemutatni a leközölt dokumentum eredeti példányát, és más módon sem tudta alátámasztani állításait, helyreigazításra kötelezte a bíróság. Az ügy másodfokon folytatódik.