Szigorítaná a házi őrizet szabályait a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint Tasnádi Péter drága és nem megfelelő őrzése miatt szigorítani kellene a házi őrizet szabályait. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a rendőrségnél bevezetett megszorító intézkedéseket felül kellene vizsgálni, mert veszélybe került a közbiztonság.
Vágólapra másolva!

Veszélybe került a közbiztonság Magyarországon, miután a napokban az országos rendőrfőkapitány megszorító intézkedéscsomag bevezetéséről döntött - jelentette ki Kontrát Károly és Répássy Róbert mai sajtótájékoztatóján. Kontrát Károly, a rendészeti bizottság alelnöke szerint a rendőrség kiadásait mérséklő intézkedéseket felül kellene vizsgálni és vissza kellene vonni. Ahhoz pedig, hogy a rendőrség megfelelően elláthassa feladatát, biztosítani kellene a pénzt a költségvetésben.

Az intézkedések között szerepel, hogy korlátozzák a rendőröknek a túlórák kifizetését. Ehelyett szabadságot vehetnek ki. Megszüntetik a továbbképzéseket és a különleges képzéseket. A benzinhasználatot is csökkentik, 10 százalékkal. Kontrát szerint ez szöges ellentétben álla a szocialista párt és Lamperth Mónika belügyminiszter korábbi ígéreteivel. Megemlítette, hogy nemrég a katasztrófavédelmi főigazgatóságnál is volt megszorítás, amiből arra következtetnek, hogy hamarosan újabb hasonló intézkedések várhatók.

Répássy Róbert frakcióvezető-helyettes szerint gyenge belügyminisztere van az országnak. Az intézkedések pedig veszélyeztetik a rendőri munka színvonalát. Ennek kapcsán megemlítette, hogy bár a rendőrségnek nincs pénze, az aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettéért első fokon 4 év 6 hónapra ítélt Tasnádi Pétert eddig 15 millióért "őrizték, vagyis inkább kísérgették" Szerinte ez a rendőri munka lejáratása. Ezért indítványt terjeszt a parlament elé, hogy szigorítsák a házi őrizet szabályait. Véleményük szerint azonnal vissza kellene kerülnie előzetes letartóztatásba annak, aki a házi őrizet szabályait megsérti.