Nagy Sándor felajánlotta lemondását

Vágólapra másolva!
Felajánlotta lemondását Nagy Sándor MeH-államtitkár a hattyú-házi irodabérlés miatt, ám Medgyessy Péter kormányfő nem fogadta el azt. Medgyessy ugyanakkor kezdeményezi a közbeszerzési törvény módosítását. Kiss Elemér kancelláriaminiszter ugyanakkor elfogadta a Területfejlesztési Hivatal elnökének lemondását az ügyben. 
Vágólapra másolva!

A hivatala ingatlanbérlése miatt felmerült kifogások miatt felajánlotta lemondását a miniszterelnöknek Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal Területfejlesztési Hivatalát felügyelő politikai államtitkár. Medgyessy Péter a lemondást nem fogadta el, de felszólította az államtitkárt, hogy a jövőben helyezzen nagyobb súlyt az ellenőrzésre.

Keller László közpénzügyi államtitkárnak a hattyú-házi irodabérléssel kapcsolatos jelentése alapján a közbeszerzési törvény módosítását kezdeményezi a miniszterelnök. A változtatás célja, hogy a közbeszerzési eljárások minden esetben megfeleljenek a közpénzekkel való felelős gazdálkodás, a verseny és az átláthatóság követelményeinek. Kiss Elemér, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter utasította a miniszterelnökség közbeszerzési és gazdasági igazgatóságát, hogy már a törvénymódosítás előtt a módosító javaslatnak megfelelően járjon el.

A vizsgálat egyúttal megállapította, hogy az ügyben lefolytatott közbeszerzési eljárás szabályos volt, de elkerülhető lett volna, hogy csak egy pályázót hívjanak meg ajánlattételre. A miniszterelnök felkérte Kiss Elemért, hogy az államtitkár jelentése nyomán a szükséges lépéseket tegye meg. A kancelláriaminiszter ezért elfogadta a Miniszterelnöki Hivatal Területfejlesztési Hivatala elnökének, Hajdú Attilának felmondását.

A miniszterelnökség gazdasági közbeszerzési igazgatósága az Első Budai Építő Rt.-vel egyéves szerződést kötött a Moszkva tér melletti irodaház bérletére. E szerint egy évig havonta nettó 83 ezer eurót kell fizetni, 2003 végétől pedig 73 ezer eurót utal át a MeH az irodák bérletéért. Az igazgatóság nem hirdetett nyílt tendert, hanem élt a jogszabályok adta lehetőséggel, és sürgősségi eljárással, tárgyalásos úton választotta ki a Hattyú-házat, amit azzal indokolt, hogy mielőbb meg kellett oldani a több mint 130 embert foglalkoztató intézmény elhelyezését. A budai Hattyú-házban 4200 négyzetméternyi területet béreltek Nagy Sándoréknak.