Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kihallgatták a debreceni lövöldözés túlélőjét

Vágólapra másolva!
A szemtanúktól eltérően emlékszik a lövöldözésre a múlt heti debreceni dráma túlélője. Vallomása akár fordulatot is hozhat az eset kivizsgálásában.
Vágólapra másolva!

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség munkatársai kihallgatták a múlt heti debreceni lövöldözés egyetlen túlélőjét. Mint ismeretes, a múlt héten Debrecen egyik lakótelepének lottózója előtt egy szolgálaton kívüli rendőr önvédelmi fegyverével megölt egy nőt és egy férfit, valamint életveszélyesen megsebesített egy másik férfit. Ezután fegyverét maga ellen fordította és öngyilkos lett.

Nagy Kálmán, Hajdú-Bihar megye főügyésze elmondta: a kihallgatás után újabb információk merültek fel az üggyel kapcsolatban. Az viszont bebizonyosodott, hogy féltékenység miatt gyilkolt a néhai rendőr. A főügyész a személyiségi jogok miatt nem nyilatkozhatott arról, hogy az esetet túlélt férfinak volt-e szerepe a szerelmi ügyben.

A férfi kihallgatása során a tragikus esetről, a lövések sorrendjéről egy teljesen új variációt mondott el, olyat, amely a vizsgálat eddigi adataival nem egyezik. Éppen ezért az ügyészségnek további vizsgálatokat kell elvégeznie, hogy ellenőrizze az elmondottakat, mert - mint Nagy Kálmán fogalmazott - a férfi végig életveszélyben volt, tehát nem biztos, hogy pontosan emlékszik a történtekre.

Kenézy kórháztól kapott információk szerint: a férfi jól van, ha semmi nem jön közbe, hamarosan hazamehet. Az elhunyt ápolónő két gyermekének megsegítésére a kórházi dolgozók gyűjtést kezdtek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről