Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Államtitok a Bácskai János elleni nyomozás

Vágólapra másolva!
Még maga Bácskai János dandártábornok, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője sem nyilatkozhat a személyével kapcsolatos ügyről, mert államtitokká minősítették a nyomozást. Bácskai vezetői megbízatását július 24-i hatállyal függesztették fel.
Vágólapra másolva!

A Belügyminisztérium vezetése a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatójának vezetői megbízatását július 24-i hatállyal azért függesztette fel, mert a Budapesti Katonai Ügyészség büntetőeljárást indított ellene hivatalos személy által elkövetett bűncselekmény alapos gyanúja miatt. A felfüggesztés ideje alatt, a szervezeti szabályzat szerint a jelenlegi helyettes, Mikó István dandártábornok látja el a vezetői teendőket.

Pál Tibor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára a döntés után elmondta: a dandártábornok átvette a felfüggesztéséről szóló határozatot. A nyomozásról azonban ő sem kívánt felvilágosítást adni.

A legfőbb ügyész a Belügyminisztériumot hétfőn levélben tájékoztatta arról, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűncselekmény alapos gyanúja miatt büntetőeljárást indított Bácskai János dandártábornok ellen.

Bácskai Jánost szabadságáról hívta vissza az államtitkár, és ismertették vele a legfőbb ügyész tájékoztatását. "Ezt ő tudomásul vette. És azt kértük, hogy olyan helyen tartózkodjon, ahol bármikor el tudjuk érni" - mondta az államtitkár.

Arra a kérdésre, hogy az eljárás összefüggésben van-e a K & H Equities üggyel, Pál Tibor úgy válaszolt, "nincs erről információm, de mint ahogy az önök kérdéseiből kiderül, valószínűsíthető, hogy ezzel kapcsolatban van".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről