Vizsgálat indult Kulcsár belépője miatt

Vágólapra másolva!
Kiss Péter kancelláriaminiszter vizsgálatot rendelt el a Miniszterelnöki Hivatalban annak kiderítésére, hogy kik rendelkeznek állandó belépővel a minisztériumba. Szombaton ugyanis kiderült, a milliárdos sikkasztással gyanúsított brókernek, Kulcsár Attilának is volt belépője a kancelláriára.
Vágólapra másolva!
Cikkgyűjtemény a brókerbotrányról/itthon/20030710cikkgyujtemeny.html

Miután kiderült, hogy Kulcsár Attilának állandó belépője volt a Miniszterelnöki Hivatalba, Kiss Péter kancelláriaminiszter utasította Pulay Gyula közigazgatási államtitkárt, hogy vizsgálja felül az elmúlt években kiadott hivatali belépőket, illetve azok kiadásának rendjét. Az [origo] megkeresésére Pulay egyelőre nem reagált, a Miniszterelnöki Hivatal sajtóosztályán azonban megerősítették, hogy már megkezdődött a vizsgálat. Ennek keretében még hétfőn elkészítenek egy listát a belépővel rendelkezőkről.

A Magyar Nemzet szombati számából derült ki, hogy a K&H Equities sikkasztással gyanúsított ügyvezetője állandó belépővel rendelkezett a Miniszterelnöki Hivatalba. A belépőt Kodela László volt humánpolitikai helyettes államtitkár engedélyezte. Kodela szerint Kulcsár Attila azért kapott fényképes belépőt a hivatalba, mert a K&H Bankot képviselte több tárgyaláson is. Kulcsár a bank ügyvezetőjeként - brókerként folytatott tevékenységétől függetlenül -, hivatalos minőségben igényelte a belépőkártyát. A napilap birtokába került Kulcsár Attila állandó, 2002-től 2006-ig érvényes fényképes belépője, melynek száma B-028.