Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több száz köbméter szemét maradt a parádézók után

Vágólapra másolva!
Összesen körülbelül 800 köbméter szemét elszállításáról kell gondoskodnia az FKF Rt.-nek a Budapest Parádét követően. A rendezvény helyszínének környékén várhatóan vasárnap estére áll helyre a rend. A buli ideje alatt a nem sok dolga akadt a rendőröknek, ám a mentősöknél nagyüzem volt.
Vágólapra másolva!

Ötszáz köbméter szemetet szedtek össze a Budapest Parádé után az Andrássy úton a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. dolgozói - közölte a cég szóvivője vasárnap.

"Várhatóan összesen 800 köbméter szemét összegyűjtéséről és elszállításáról kell gondoskodni, mert az Andrássy útba torkolló mellékutcákban is sok a hulladék" - mondta Szegedi Péter. Az FKF Rt. munkatársai szombaton kora este kezdtek hozzá a munkához, tizenegy takarító, illetve mosógéppel, tíz szemétszállító és egy egyéb járművel.

A szóvivő szerint várhatóan vasárnap estére helyreáll a rend a Budapest Parádé teljes útvonalán.

A mentősöknél nagyüzem, a rendőröknél nyugalom

A rendezvény ideje alatt harminc százalékkal több riasztást kaptak a fővárosi mentősök, mint egy átlagos szombat este. A legtöbbször erősen ittas, vagy kábítószeres bulizókhoz riasztották őket, de a délután folyamán a kánikula is növelte a mentők munkáját, mivel a nagy meleg miatt többen rosszul lettek a tömegben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a közel 600 ezer résztvevővel dübörgő rendezvényen nem volt szükség rendőri beavatkozásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről