Megrongálták a tűautomatát

Vágólapra másolva!
Az első éjjel megrongálták a Nyírő Gyula Kórház falára kihelyezett tűautomatát: ragasztót öntöttek a pénz bedobására szolgáló nyílásba, és azt írták rá, hogy: "ezt ne!". A megrongált tűautomatát megjavították, ma ismét lehet használni. Az illetékes minisztérium nem tervezi az automata őrzését, őriztetését.
Vágólapra másolva!

Az első éjszaka megrongálták a hétfőn üzembe helyezett tűcsere-automatát, melyet azért szereltek fel a Nyírő Gyula Kórház falára, hogy az intravénás droghasználók steril tűhöz jussanak. Az automatába hétfő éjjel ragasztót öntöttek, oldalára pedig azt írták, hogy "ezt ne!" - mondták az [origo]-nak a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium sajtóosztályán. Az automatát kedden megjavították, szerdán már újra használható. A minisztérium egyelőre nem tervezi az automata őrzését, őriztetését.

A kórház falán elhelyezett automata az úgynevezett ártalomcsökkentés egyik módszere. Az ártalomcsökkentés lényege, hogy mivel a teljes drogmentesítés elképzelhetetlen, arra kell törekedni, hogy a leszokásra képtelen drogosok a lehető legkevesebb kárt okozzák magukban. Tehát ha már nem tudják elérni, hogy senki ne használjon kemény drogokat, arra kell törekedni, hogy a közös tűhasználattal a drogosok ne terjesszék egymás között a fertőző betegségeket. A tervek szerint országszerte több tűautomatát szerelnek fel a jövőben.