Nem volt közpénzherdálás Söjtörön

Vágólapra másolva!
Nem dőzsöltek a kormány tagjai a söjtöri kihelyezett kormányülésen, az erről szóló híradások nem fedik a valóságot - cáfolta Gál J. Zoltán a kormányszóvivői a Magyar Nemzetben napvilágra került információkat, melyek szerint több milliós közpénzherdálás történt.
Vágólapra másolva!

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából Söjtörön tartott ülést a kabinet, s a helyi önkormányzatot kérte a Miniszterelnöki Hivatal, hogy házigazdaként gondoskodjon az ebédről, ám a kisváros polgármesteri hivatala erre nem vállalkozott - mondta a szóvivő.

A Magyar Nemzet "Medgyessyék dőzsöltek Söjtörön" címmel cikket közölt arról, hogy a Miniszterelnöki Hivatal a rózsadombi Mágnáskert étteremből szállíttatta a zalai településre az ebédet. A napilag "több millió forint közpénzt felemésztő kiruccanásról" ír.

Gál J. Zoltán elmondta: a szervezők próbálkoztak a közeli vendéglőknél, de azok sem vállalták a szállítást, ezért a legolcsóbb ajánlatot fogadták el. A díszebéd bruttó 735 ezer forintba került, és száznál kevesebb embert láttak vendégül, míg "a sajtó utaztatására mintegy egymillió forintot" költöttek.

A szóvivő szerint a "kialakult látszat nem szerencsés", ezért a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára úgy rendelkezett, hogy a jövőben csak környékbeli étteremből rendelhetnek ebédet. Gál J. Zoltán hozzátette: erről az ebédről egyetlen újságnak sem nyilatkozott.