Tűzoltók is megsérültek a II. kerületi tűzben

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy II. kerületi családi ház pénteken kora reggel. A tűzoltók majdnem egy órán át küzdöttek a lángokkal, és oltás közben ketten könnyebben meg is sérültek, amikor felrobbant egy gázpalack az épületben. Az anyagi kár több millió forint.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy II. kerületi családi ház pénteken hajnalban. A nagy erőkkel kivonuló tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, de oltás közben felrobbant egy propánbutángáz-palack, és emiatt könnyebben megsérült két tűzoltó - közölte Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője.

Mint elmondta, a garázsból kiinduló tűz átterjedt a lakóház tetőterére, ahol hárman aludtak. A lángokra felriadó lakók jelezték a tűzoltóságnak a tüzet, majd elhagyták az épületet. A Lehel utcai, 180 négyzetméter alapterületű családi házhoz összesen 50 tűzoltó érkezett 16 kocsival. Ekkorra az épület tetőszerkezete azonban már teljes terjedelmében égett.

Miközben a tűzoltók a lángokkal küzdöttek, felrobbant egy PB-palack a garázsban, és a légnyomás két tűzoltót ledöntött a lábáról. A keletkező lángcsóva szerencsére felettük haladt el, és így csak az eséstől szenvedtek könnyebb sérülést - mondta Molnár Péter.

A robbanás meggyorsította a tűz továbbterjedését, és félő volt, hogy lángra kapnak a szomszédos épületek is. A tűzoltóknak végül egy óra alatt sikerült elfojtani a lángokat, de négy tűzoltókocsi a helyszínen maradt az utómunkálatok elvégzésére.

A rendőrség szakértők bevonásával megkezdte a tűzeset körülményeinek vizsgálatát. Az anyagi kár az előzetes becslések szerint több millió forintra tehető - mutatott rá Molnár Péter.