Részegen kommunistázott a Fideszes képviselő

Vágólapra másolva!
Botrányosan viselkedett a Pest Megyei Közgyűlés pénteki ülésén Alvincz József fideszes képviselő, ezért az MSZP-frakció kezdeményezni fogja visszahívását az európai integrációs bizottságból - közölte a szocialisták frakcióvezetője a távirati irodával.
Vágólapra másolva!

Bukovszky István elmondta: az ülésen éppen a parlagfű mentesítési kampány győztes iskoláinak díjátadó ceremóniája zajlott, amikor Alvincz József ittas állapotban megérkezett, s hangos kiáltásokkal megzavarta az ülést, a kommunistákat és a közgyűlés elnökét szidalmazva. Szabó Imre elnök az atrocitás miatt szünetet rendelt el.

Az ittas képviselőt fideszes társai kivezették a teremből, majd Hadnagy Zsolt frakcióvezető-helyettes a Fidesz nevében elnézést kért a közgyűlés résztvevőitől, vendégeitől és az elnöktől. Bukovszky István hozzátette: miután Alvincz József tagja az európai integrációs bizottságnak, és már tavaly külföldön a mostanihoz hasonló botrányt idézett elő, kezdeményezni fogják a bizottságból visszahívását, mert méltatlanul szerepel ebben a testületben.

T. Mészáros András, a Pest Megyei Közgyűlés fideszes frakciójának vezetője azt nyilatkozta az ügyről, hogy mindenképpen elítélik képviselőtársuk viselkedését, aki ilyenfajta cselekedetre még akkor sem ragadtathatja magát, mint mondta, ha maga a miniszterelnök is elítélendő mozdulatokat tett nemrég a nagy nyilvánosság előtt. A fideszes képviselő viselkedését pedig nem menti, hogy a közelmúltban családi tragédia érte, s erre vezethető vissza ittassága.

T. Mészáros András aláhúzta: a történtek nem maradnak következmények nélkül, a frakció hamarosan összeül, s eldönti milyen szankciókkal sújtja Alvincz Józsefet.