A bolti sorozatgyilkos pere a tanúk meghallgatásával folytatódott

Tanúk meghallgatásával folytatódott Erdélyi Nándornak, a bolti sorozatgyilkosság vádlottjának a büntetőpere. A Fővárosi Bíróság három tanút hallgatott meg.

A bíróság tanúként hallgatta meg annak a zuglói panziónak a recepciósát, ahol Erdélyi és élettársa 1998. január 15-én és 19-én egy-egy éjszakát eltöltött. A vendégkönyvből kiderült, hogy a vádlott élettársával 15-éről 16-ára virradóan tartózkodott a motelben. Ez azért érdekes, mert Erdélyi barátnőjének rendőrségi vallomása szerint január 16-án, azaz egy nappal később vették ki a szobát. Az időpontok ismerete azért lényeges az ügyben, mert január 17-én gyilkolták meg a Rákóczi úti Budmil sportbolt eladóját. A vádirat szerint Erdélyi ekkor követte el az első gyilkosságot, mert kiderült, hogy nem tudja kifizetni a szobát. Az újabb infprmációk szerint azonban már a gyilkosság előtti napon elhagyták a panziót. A következő két napot a városban töltötték, majd elutaztak Erdélyi élettársának szüleihez vidékre.
A bíróság tanúként meghallgatta Erdélyi Nándor egyik ismerősét, akivel 1995-ben négy hónapot töltött előzetes letartóztatásban. A férfit a vádlott tavaly január és február hónapban többször felkereste, aki alkalmanként néhány ezer forintot kölcsönzött Erdélyinek. A vádlott azt állította a bíróságon, hogy a csepeli kettős gyilkosság időpontjában, azaz február 3-án az egész napot együtt töltötte a férfival. A tanú az időpontot illetően határozottan február 2-át, azaz a kettős gyilkosság előtti napot nevezte meg együttlétük idejeként.
A bíróság utolsó tanúként azt a férfit hallgatta meg, akivel Erdélyi Nándor a váci fegyházban töltött hosszabb időt. A tanú elmondta, hogy szabadulása után háromszor-négyszer találkozott a vádlottal. Erdélyi anyagi helyzetéről azonban nem voltak információi.
A bíróság június 15-ére tűzte ki a bűntetőper következő tárgyalási napját.

(MTI)

Ajánló:

A bíróság információs oldala.

Korábban:

1999. február 16.