Magyar származású játékos a német válogatottban

Zoltan Sebescen, az élvonalbeli VfL Wolfsburg magyar származású 24 éves játékosa meghívást kapott a jövő heti, Hollandia elleni összecsapásra készülő német labdarúgó-válogatott 19 fős keretébe.

Sebestyén ZoltánErich Ribbeck szövetségi kapitány a sérülés miatt hiányzó Sebastian Deisler (Hertha BSC) helyén számít a wolfsburgi játékosra, aki a szezon kezdetekor került a másodosztályú Stuttgarter Kickerstől az UEFA Kupából a Debreceni VSC-t búcsúztató együtteshez.

A jobboldali támadó-középpályásra a magyar szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan is felfigyelt, többször is látta játszani, igaz személyesen soha nem találkozott vele.

Bicskei elmondta: a debreceni kupatalálkozót követően Kottán György menedzsert kérte meg arra, hogy beszéljen a magyar származású játékossal. Sebescen (Sebestyén) akkor őszintén szólt terveiről, kijelentette: ha a német válogatottban nem jut lehetőséghez, akkor szívesen játszana a magyarban. Két héttel a megkeresés után Sebescen bemutatkozott német színekben: a B-válogatott tagjaként lépett pályára.

(MTI)

Ajánló:

A német futball szakavatott honlapja