Szökött rabokat keres a rendőrség

A rendőrök vasárnap délutánig nem jutottak a váci börtönből szombaton megszökött két rab nyomára. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) ezért elfogatóparancsot adott ki Brezovszki Sándor budapesti és Zsiga Csaba sátoraljaújhelyi lakos ellen.

A rendőrségi közlemény szerint Brezovszki Sándor 26 éves, 175 centiméter magas, erős, kigyúrt testalkatú, mindkét karja tetovált. A szökött rab bal alkarján korábbi öngyilkossági kísérlet nyomai láthatók.
Zsiga Csaba 32 éves, 175 centiméter magas, vékony testalkatú, tetoválása nincs.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy a két férfi többszörösen büntetett, viselkedésük kiszámíthatatlan, támadásuktól tartani kell, és valószínűleg fegyverrel rendelkeznek.A két elítélt szombat délután háromnegyed öt körül a rácsot elfűrészelve jutott ki a Váci Büntetés-végrehajtási Intézetből. A börtönt elhagyva egy ott rájuk várakozó, a rendőrség szerint fehér színű sportautóval indultak el Budapest irányába.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a két szökött rabról, vagy a szökés körülményeiről bármilyen információval rendelkezik, hívja a kapitányság ügyeletét a 461-51-40-es telefonszámon, vagy bármelyik rendőri szervet a 112-es, illetve a 107-es ingyenes hívószámon. A bejelentők adatait a rendőrség bizalmasan kezeli.

(MTI)